NLEN
Vorige caseVolgende case
Keeping

Breng orde
in jouw tijd

Eigen SaaS-product: Keeping

Om alle uren die we voor onze projecten draaien nauwkeurig bij te houden, ont­wikkelen we ons eigen SaaS-product. In eenvoud elegant, in kunnen krachtig.

Het idee

Binnen Label305 hebben we altijd te maken gehad met urenregistratie. Als software engineers en -consultants is het voor ons belangrijk om elke minuut van gewerkte tijd nauwkeurig te registreren. Zo houden we grip op onze projecten.

Na het gebruiken van verschillende tijdregistratie­systemen besloten we om een eigen invulling te geven aan urenregistratie. We zetten onze expertise in om een SaaS-product te ontwikkelen voor zzp'ers en het MKB. Een product die het mogelijk maakt om teams, projecten, taken en vooral tijd op een gebruiksvriendelijke manier te managen.

Het doel is dat iedere ondernemer die zich voor Keeping aanmeldt een productiviteits­verbetering kan realiseren door meer inzicht te krijgen in de tijdsbesteding. De manier om dit te doen is door een platform te ontwikkelen dat simpel maar ook goed werkt waardoor het echt een integraal onderdeel kan vormen in een bedrijf.

  • Product management
  • UX- en UI-ontwerp
  • SaaS-productontwikkeling
  • Chrome-extensie en Firefox add-on
  • Unieke integraties met externe diensten
De mobiele applicaties van Keeping
Een duidelijke interface. Simpele dingen blijven simpel, dieperliggende functionaliteit is gemakkelijk beschikbaar.

Uitdaging

Een SaaS-product ontwikkelen waar iedere ondernemer mee overweg kan vereist een precieze balans tussen UI, UX en techniek. Hiervoor moeten personen met uiteenlopende expertises nauw samenwerken.

De interface moet simpel zijn zodat tijdregistratie vlot en intuïtief blijft, tegelijkertijd moeten voldoende functies beschikbaar zijn om betekenis te geven aan de uren in de interface.

Om een brede inzet van het product te garanderen is beschikbaarheid op alle grote platformen essentieel. Hierbij mag echter geen kwaliteit verloren gaan ten behoeve van beschikbaarheid.

Geschikt zijn voor zowel zzp'ers als het MKB betekent dat Keeping schaalbaar ontwikkeld moet worden. Een zzp'er, een team van 4 personen en een team van 500 personen moeten allen op dezelfde manier gebruik kunnen blijven maken van urenregistratie zonder concessies.

Browser graphichttps://www.ellas-evenementen.keeping.nl/
Eenvoudig een tijdregistratie starten in de webapplicatie van Keeping.

We maken
software
die schaalt

Voor ons eigen product, Keeping, doen we alles zelf. Er is geen externe opdrachtgever. We hebben zelf de rol van bedenker, productmanager, ontwerper, ontwikkelaar en ondersteuner.

Door dezelfde agile werkwijze aan te houden als die voor onze opdrachtgevers, realiseren we een gestroomlijnde ontwikkeling met tijdige opleveringen. Scrum en sprints vormen de basis van alle ontwikkeliteraties voor Keeping.

Tijdens de ontwikkeling focussen we ons parallel op verschillende onderdelen van het softwareproduct. Zo wordt parallel gewerkt aan de browser-extensie, maar ook aan een verbeterde versie van de Android­applicatie. Dit zorgt voor subprojecten binnen het hoofdproject Keeping, elk met eigen iteraties.

Krijg inzicht met gedetailleerde rapportages

Grip op tijd en teams

Om overzichtelijk te maken welke uren door wie worden gedraaid houdt elke gebruiker uren apart bij. Jouw Keeping-omgeving is instelbaar zodat er naar wens gebruik gemaakt kan worden van projecten, klanten en taken.

Er ontstaan overzichten van uren per gebruiker, per project, klant en taak. Dat zorgt voor waardevolle informatie waar facturen en toekomstige ureninschattingen op gebaseerd kunnen worden.

Onze UX- en UI-engineers hebben een fijne interface opgeleverd waar iedere ondernemer binnen de kortste keren bekend mee is.

De web-extensie van Keeping voor Chrome

Extensies en add-ons

Chrome en Firefox behoren tot de meestgebruikte browsers ter wereld. Het ontwikkelen van een SaaS-product zoals Keeping gaf ons de uitgerekende mogelijkheid om onze expertise met deze browsers in te zetten.

Om de gebruikservaring te verbeteren bedachten we een manier om een onderdeel van onze tijdregistratiesysteem te integreren in de browser. Door deze Keeping browser-extensies ontstaat een unieke ervaring voor de gebruiker, belangrijke handelingen worden gemakkelijker uit te voeren en zijn sneller bereikbaar.

Een tijdregistratie starten kan vanaf elke willekeurige pagina in de browser, de gebruiker hoeft niet meer naar de Keeping-website. Daarnaast wordt alles doorlopend gesynchroniseerd met Keeping waardoor de tijdregistraties die je via de browser invoert direct te zien zijn via elke toepassing.

De mobiele applicaties van Keeping

Apps voor een brede ervaring

Hedendaags is het bijna ondenkbaar dat een (SaaS-)product niet beschikt over online mogelijkheden voor mobiel. Voor Keeping ontwikkelen we twee native applicaties, één voor Android en één voor iOS.

Mobiele applicaties geven een product de kans om dichtbij de gebruiker te staan en op elk moment, waar dan ook, beschikbaar te blijven voor gebruik. Zo worden de mobiele applicaties van Keeping door ondernemers gebruikt tijdens hun werk, onderweg naar een opdracht of zelfs op locatie in een ander land.

De flexibiliteit die de mobiele applicaties verzorgen is goud waard. Tenminste, dat horen we van de gebruikers.

Noot: Per 1 april 2021 biedt Label305 geen native app ontwikkeling meer aan, en wordt ontwikkeling aan Keeping's mobiele apps uitbesteed aan een andere Nederlandse partij.

Integraties
met
Keeping

Facturatie, projectmanagement en urenregistratie gaan hand in hand dankzij de integraties van Keeping.

Hou direct binnen je favoriete projectmanagementtools je uren bij. En factureer inspanning vanuit Keeping voor een haarscherp inzicht in het financiele resultaat van jouw werk.

De integraties met externe diensten staan in het kader van het verbreden van de beschikbaarheid van ons product. Dit verzorgt een brede maar unieke gebruikservaring. Het belangrijkste hierbij is het bewaken van de consistente kwaliteit, zo blijft ons SaaS-product prettig in gebruik.

Zo is het zaak dat elke integratie op dezelfde gebruiksvriendelijke manier te gebruiken is. Verwijzingen en uren gekoppeld aan externe diensten moeten daarnaast op dezelfde manier consistent in Keeping verwerkt worden.

Asana
Basecamp
Exact online
Atlassian Jira
Moneybird
Nmbrs
Todoist
Trello
Een selectie van integraties met Keeping. Bekijk alle integraties op de website.

Onder­steuning, marketing & communicatie

Voor een Saas-product zoals Keeping is een duidelijke, vindbare website en goede support, minstens zo belangrijk als de software zelf.

Naast de ontwikkeling van de verschillende applicaties van Keeping, hebben wij zelf de gehele marketing, SEO geoptimaliseerde website en support team opgezet.

Om Keeping gebruikers snel te kunnen helpen, is er op de website een uitgebreide kennisbank te vinden, met talrijke ondersteunende artikelen.

Voor een positieve, eerste kennismaking met Keeping, hebben wij ervoor gekozen om een modern vormgegeven, zakelijke website te combineren met kleurrijke en vriendelijke graphics die in samenwerking met een illustrator zijn ontwikkeld.

Het resultaat: een duidelijk en sprekende website die ons product perfect presenteerd en Keeping gebruikers snel op weg helpt.

Team aan het werk op kantoor met Keeping
Een duidelijke applicatie, verdient een goede, aantrekkelijke website. Een helder overzicht van alle functionaliteiten en apps vind je op de Keeping-website.

Techniek
achter
Keeping

Het samenkomen van een breed scala aan technische expertises was noodzakelijk voor de totstandkoming van Keeping.

De webapplicatie van Keeping is ontwikkeld op het solide fundament van het Laravel-framework. Daarnaast zijn belangrijke veelgebruikte interface componenten zoals het 'Mijn uren'-overzicht gemaakt met React om een vloeiende interactieve ervaring mogelijk te maken. Daarnaast biedt Keeping ook browser­extensies voor Chrome en Firefox aan, geschreven in TypeScript.

De mobiele apps voor Keeping zijn native geschreven in Kotlin en Swift, respectievelijk voor Android en iOS. Deze apps maken verbinding met de webapplicatie via een API, die ook te gebruiken is door externe ontwikkelaars.

Tot slot draait Keeping op redundant uitgevoerde cloud­infrastructuur geleverd door DigitalOcean. We monitoren continu de gezondheid van het softwareproduct met externe tooling zoals: AppOptics, Bugsnag, Crashlytics en Pingdom. Als er een probleem optreedt kunnen we direct ingrijpen.

Laravel
PHP
MySQL
Javascript
React
Android
iOS
Digital Ocean